Picture of Krtalić Andrija
Objavljen Natječaj Erasmus+ SMS studenti studijski boravak za programske zemlje (EU-KA103) za 2019./20.
by Krtalić Andrija - Thursday, 17 January 2019, 12:57 PM
  Poštovani studentiu,

Obaviještavamo da je danas objavljen Natječaj Erasmus+ studenti studijski boravak (SMS) za programske zemlje (EU-KA103) za akademsku godinu 2019./20., poveznica: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/ . Uspjeli smo ovogodišnjom ranom objavom omogućiti do sada najduži period prijave za studente.


Vezano:

1. Podsjećamo na obvezu sastavnica da sustav bodovanja za navedeni SMS natječaj te posebne ili dodatne uvjete za prijavu (ako ih ima) objavite na vrijeme na mrežnim stranicama sastavnice. Ako isto ne bude objavljeno najkasnije tjedan dana od objave natječaja, sastavnica ih ne smije primjeniti pri odabiru studenata.


Važno: u tekućoj akademskoj godini 2018./19. imamo na mobilnosti najmanje studenata za studijski boravak u zadnjih nekoliko godina a studenti kojima je odobrena puna stipendija i dalje masovno odustaju u zadnji tren.

Molimo sastavnice da u razdoblju trajanja ovog natječaja pojačaju promotivne i informativne aktivnosti kako bi se što više studenata, ne samo prijavilo na natječaj, već ozbiljno prijavilo i ostvarilo svoju mobilnost. Ovaj natječaj je fantastična prilika za naše studente i daje im direktan pristup odličnim europskim sveučilištima. Ujedno, hrvatski studenti imaju jedan od najvećih iznosa Erasmus+ stipendije u Europi.

Novo: Od 01.01.2019. jedno od poreznih opterećenja je ukinuto: iznos stipendije se više ne uzima u obzir za izračun osobnog odbitka roditelja.

Motivaciji studenata bi pridonijela podrška ne samo administrativnih osoba već i nastavnika uz: dobre informacije o priznavanju, dobre informacije o stranim partnerima te sigurnost studenata da će mobilnost, priznavanje i povratak proći u najboljem redu.

Važno je studentima naglasiti ozbiljnost prijave na natječaj i ranijih priprema za mobilnost jer se puno studenata prijavljuje tek toliko, puno posla se odradi za njih, rezerviraju i financijska sredstva, da bi kasnije studenti odustali

Ako sastavnice ne uspiju motivirati više studenata za odlazak na mobilnost, projektna sredstva za ovu stavku će se znatno smanjiti i ponovo ćemo biti u situaciji da nećemo moći financirati sve mobilnosti.

Za pitanja stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav i želimo vam ugodan ostatak dana,

Ida

Ida Ogulinac (Ms), mag. iur.
Institutional Erasmus Coordinator / International Relations Office / University of Zagreb

Location: Ulica kralja Zvonimira 8
Postal address: Trg Republike Hrvatske 14
HR-10000 Zagreb, Croatia
Tel:+385-1-46-98-128
Email:
erasmus.coordinator@unizg.hr You are not logged in. (Login)